Vietnamese Weeskinderen

Nieuws

Verslag opening tweede weeshuis in Vietnam

Zoals u van ons gewend bent brengen wij u middels deze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen van ons weeshuis in Vietnam.

Het is met groot genoegen dat we u deze nieuwsbrief sturen, want we hebben bijzonder nieuws voor u!
We hebben 2 en 3 november met een grote groep van bijna 30 mensen de opening mee gemaakt van ons tweede huis.
Het gezelschap, wat OP EIGEN kosten is meegereisd was zeer ontroerd toen we het nieuwe gebouw binnen gingen en Aukje de plaquette zichtbaar maakte.

Het aanschouwen van dit prachtige gebouw met daarin de talloze weeskinderen die veelal lichamelijk en geestelijk gehandicapt zijn, leidde tot zeer emotionele reacties.
Vrijwel niemand slaagde erin de tranen te bedwingen. De sfeer die daar ontstond is onmogelijk middels dit schrijven over te brengen.
De opening is voor iedereen een zeer gedenkwaardige gebeurtenis. Onwillekeurig gaan dan je gedachten uit naar je eigen kinderen of kleinkinderen. Wat hebben we het in Nederland dan goed getroffen!
Wij zijn erg blij dat we dit met z’n allen tot stand gebracht hebben.

Waarom een tweede nieuwe huis, zult U zich afvragen?
Toen we 7 jaar geleden het eerste huis openden, hadden we het gevoel, dat we daarmee jarenlang vooruit konden.
Maar met name de laatste 2 jaar werd duidelijk dat we de kinderen niet meer behoorlijk konden herbergen. Bovendien waren we genoodzaakt een scheiding aan te brengen tussen de jongens en de meisjes. We hebben toen besloten een tweede huis te laten bouwen.

En wat voor een huis!!!
Een prachtig huis met 5 verdiepingen en vrijwel een keer groter dan het bestaande. Ook een lift ontbreekt niet en het is net zoals het eerste, helemaal betegeld, zodat het gemakkelijk in onderhoud is.
Een bepaald gevoel van trots kunnen we niet onderdrukken.
Bijgaande foto’s geven slechts een kleine inkijk op het prachtige huis en de feestelijke opening.

We hopen volgend jaar januari weer naar Vietnam te gaan om te zien hoe alles is ingericht.
Ook gaan we dan met de leiding praten (Josephine en priester Binh) over de organisatie, de opleidingen voor de vervangers het organiseren van werkzaamheden en wellicht ook een begin maken met het in gang zetten van activiteiten.
Teneinde – al is het maar erg klein – te kunnen komen tot bepaalde verdienmodellen zodat het tehuis een beetje op eigen benen kan staan.

Hopelijk is middels deze nieuwsbrief het u duidelijk hoe wij het geld wat u aan de stichting doneert besteden. We doen er alles aan om zo effectief mogelijk te investeren en vergeten daarbij niet de continuïteit uit het oog.
Elke cent wordt rechtstreeks voor 100% besteed aan de kinderen! We zien hierop toe als we Vietnam bezoeken en contact met de leiding hebben middels mail en telefoon.

Dat ons werk positief, ook door de Vietnamezen wordt beoordeeld, moge blijken uit het feit dat de plaatselijke overheid ons weet te waarderen. Waren er in het begin bijna onoverkomelijke problemen, nu knijpen ze wel een oogje dicht als we niet helemaal voldoen aan de – soms onbegrijpelijke – regeltjes.
Ook hebben ze een aantal kindjes naar ons huis gebracht en betalen ze de leiding voor deze kindjes.

Werd er door de katholieke kerk tijdens de opening van het eerste huis nog een mis gehouden in de kerk, bij de opening van het tweede huis, werd de mis in ons eigen huis gehouden. Het kon er net allemaal in en we werden allemaal ingezegend.

De toekomst;
We zijn van mening dat we naar de toekomst toe niet meer investeren in huizen, maar meer in de kwaliteit van de zorg .
Op ons wensenlijstje staat de aanschaf van een busje die we nodig hebben om in geval van ziekte de kinderen ‘s nachts niet achterop de brommer naar het ziekenhuis te hoeven brengen.

Tot slot:
Wij willen u nogmaals van Harte bedanken voor uw financiële bijdragen.
Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat u ook weet wat er met uw geld gebeurt.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de stichting