Vietnamese Weeskinderen

Nieuws

Bezoek april 2012

Langs deze weg willen we u weer even op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van onze stichting Help de Vietnamese Weeskinderen.

Er is goed nieuws! De vergunning voor de hoogste etage is binnen, dan kunnen we eindelijk het dak op het gebouw laten zetten!

Tot nu toe moesten de kinderen nog altijd naar het toilet in het oude huis. De komende weken zal dit ook worden opgelost.

Uiteindelijk kan dan de verhuizing feitelijk zijn, hoewel de verhuizing al lang heeft plaatsgevonden. Immers, zodra men vindt dat het nieuwe huis beter is dan het oude, verblijft men reeds in het nieuwe, ze kunnen immers niet beter krijgen.

Zoals gesteld nadert het nieuwe huis zijn voltooiing, hoewel we nog niet alles geregeld hebben. Zo zitten we, naast het dak, nog met de inrichting van de keuken. We moeten nog een grote koelkast kopen, omdat het met de temperaturen in Ho Chi Minh bijna onmogelijk is het voedsel goed te houden.

Ook moet er nog een (diep)vriezer komen, omdat soms giften gedaan worden die men niet in één keer kan opeten.

Ondertussen zien we dat de kinderen steeds meer vooruit gaan!

Elke keer als we ze bezoeken zien ze er beter en wel doorvoed uit.

Op onze kosten hebben we Josephine uitgenodigd een goede week naar Nederland te komen. Ze was erg moe, met name door de extra spanning van de nieuwbouw die zij grotendeels samen met de priester heeft moeten begeleiden. Ook de inkoop van materialen etc. kwam op haar neer. Ze heeft hier in Nederland de ogen uitgekeken.

Haar reacties waren uiteraard vervuld met dankbaarheid en vooral….onbegrip over de wijze waarop wij in weelde leven. Juist tijdens haar bezoek is het ons extra duidelijk geworden wat een prachtig project we helpen in stand te brengen en te houden.