Vietnamese Weeskinderen

Nieuws

Weeshuis één van de mooiste en beste opvanghuizen van Saigon

Wij werden recentelijk door het Tehuis gebeld met de volgende mededeling:jarenlang hadden de gehandicapte kinderen in het opvanghuis geen ID-bewijs, terwijl dit wel verplicht is in Vietnam. Doordat de kinderen geen ID-bewijs hadden is het erg moeilijk om hulp te krijgen vanuit de overheid en om andere zaken te kunnen regelen. Twee dagen geleden kwam een delegatie van de overheid van 10 heren vanuit Saigon ons weeshuis bezoeken en de resultaten waren geweldig:

Vietnamese weeskinderen

Dit waren hun bevindingen:
1. Ons weeshuis is één van de mooiste en beste opvanghuizen voor gehandicapte kinderen in Saigon;
2. De kinderen zijn erg blij, krijgen goed onderwijs en het tehuis is erg schoon en netjes. De kinderen zingen, dansen en spelen piano.
3. De kinderen die geen ID-kaart hebben, krijgen alsnog een toegewezen, zodat ze kunnen rekenen op betere steun vanuit de overheid.
4. Er is toegezegd dat de kinderen op elke mogelijke wijze zullen worden geholpen. Bijvoorbeeld het vervoer naar het ziekenhuis, beter scholen etc.

Josephina heeft verteld dat de Stichting geld aan het inzamelen is om een apart gebouw te bouwen voor de meisjes, en dat vond de delegatie een erg goed plan. We hopen dan ook dat de vergunning voor de bouw makkelijk rond te krijgen is. Josephina en de priester zijn erg blij met deze resultaten en ook de donateurs mogen erg trots zijn dat deze resultaten gehaald zijn door hun donatie. Allemaal erg bedankt voor de donaties!